Aktiviteter

AKTIVITETER I ODSHERRED

Forslag til aktiviteter i Odsherred‎


Der er masser af andre aktiviteter i området, prøv https://www.visitodsherred.dk/


 

Stiftelse af Odsherred Brandmuseum 

På initiativ fra Dragsholm Brandværnsforening, blev der den 23. februar 2006, afholdt et stiftende møde for den selvejende institution Odsherred Brandmuseum.

33 repræsentanter fra Nykøbing Brandmandsklub, Foreningen til bevarelse af gamle brandbiler i Vig, Dragsholm Brandværnsforening og andre støttekredse drøftede foreningens oplæg til etablering af et fælles udstillingshus i form af et nyetableret Odsherred Brandmuseum, som herudover skulle indeholde foreningslokaler til Dragsholm Brandværnsforening.

Ideerne til museumsdrift, økonomi, organisationsform og vedtægter blev drøftet, og der var enighed om at arbejde videre med udgangspunkt i de fremlagte oplæg. Der blev lagt op til, at de tre foreningers bestyrelser hver vælger to repræsentanter til den selvejende institution Odsherred Brandmuseums bestyrelse, og andre støttekredse vælger en repræsentant.

Denne bestyrelse konstituere sig på et møde den 14. marts 2006, og herefter blev der indgået aftaler med håndværkere m.m., således at planerne kunne realiseres.

Som en helt fantastisk gestus fik museet overrakt et gavebrev på 1. million kroner fra en privatperson der ønskede at støtte initiativet. Dette sammen med hjælpen fra Dragsholm kommune gjorde det økonomisk muligt at gennemføre planerne.


Adresse: Industrivangen 12, 4550 Asnæs


Telefon: 21 65 32 24

Sommerland Sjælland


Adresse: Gl Nykøbingvej 169, 4572 Nørre Asmindrup

Odsherreds Museum

Odsherreds Museum er et kulturhistorisk museum for hele familien og vi tilbyder forskellige oplevelser i løbet af året.

Vi har udstillinger inde og ude, familiearrangementer i ferier og op til højtider, værkstedaktiviteter for hele familien, guidede omvisninger og en dejlig museumshave med urtehave, bistader og plads til at spise den medbragte mad.

I menuen til venstre kan du finde åbningstider, billetpriser og særlige tilbud til grupper. Hvis I er en skoleklasse, så book et undervisningsforløb. Transport til og fra museet i forbindelse med et undervisningsforløb er gratis med Kulturbussen for alle skoler, i Vestsjælland.

I udstillingsbygningen, i laden finder du vores museumsbutik og cafe. Her kan du få information om museet og vores udstillinger. Samt nyde en kop kaffe, te eller en is. Når adgangsbilletten er betalt kan du her se udstillingen Solens Land.


Hempel Glasmuseum

Krabbefiskeri i Rørvig


Fisk efter krabber sammen med hundredevis af andre børn og voksne. Det berømte krabbefiskeri på Rørvig Havn finder sted i sommerferien hvert eneste år.


Sommer er lig med krabbe-tid

Tag hele familien med ud for at fiske efter krabber på molen på Rørvig Havn. Her går hundredvis af glade børn, forældre og bedsteforældre hver sommer på jagt efter krabber i havnebassinet med bambusstang, snøre, og lidt fiskeskind fra havnens fiskehandel. Og der er rigtig gode chancer for at få krabber i nettet!

Gå ikke glip af en af Odsherreds helt store gratis glæder. Det er sommerhygge og feriestemning af den allerbedste slags.

Sjove sommeraktiviteter med Odsherred Naturskole

Ved "Vandmanden" på Rørvig Havn kan du i sommerferien bl.a. deltage i en krabbekonkurrence.

Book plads på fladfisketure, sælsafari og aftensejlads

I Sommerland Sjælland har I god plads omkring jer, så skuldrene kan komme helt ned. Her kan I som familie gå i barndom sammen, når mere end 60 aktiviteter pirrer sanser, motorik og krop til fysiske udfoldelser.

Praktisk fodtøj - flere oplevelser

Husk altid praktisk fodtøj til den udfordrende Klatrefidus, den selvbyggede Junglesti og de mange legepladser, som I finder både i en række overskuelige mindre legeområder og i større legetårne, hvor de store legebørn også kan klatre med rundt.

Udforsk Sommerland Sjællands store variation i forlystelser og find jeres familiefavoritter blandt vandlandet Den Blå Lagune, junglestemningen i Amazonas, Minilegeland for familiens yngste, westernbyen Silver City eller det eneste tempofyldte område Racerland.

Sikkerhed for din og vores skyld

Sikkerhed betyder meget for os, og vi anbefaler derfor, at I inden besøget læser vores sikkerhedsregler og ikke mindst under besøget følger både skilte og ansattes anvisninger ved de enkelte aktiviteter.

Odsherreds Museum, Annebjerg Stræde 1,4500 Nykøbing Sj.

Tlf.nr.: 59 43 23 53

Adresse: Annebjerg Stræde 2, 4500 Nykøbing Sj

Telefon: (+45) 59913800

Lav dit eget unikke glas

Et besøg i GlasSpiren er underholdning for hele familien. Der er mange forskellige typer glas og klistermærke-designs at vælge imellem. Her kan du skabe dit eget personlige glas og få det sandblæst. Du står selv for det hele, under kyndig vejledning. Bagefter har du et glas, ingen andre har magen til, og som du kan gemme eller give som en højst personlig gave.

Grupper kan bestille tid i ydersæsonerne:

Hvis du skal holde fødselsdag, familiedag, polterabend eller bare gerne vil hygge dig med vennerne, tilbyder vi, at man kan få GlasSpiren helt for sig selv i ydersæsonerne, ring 59 91 38 00 og få din pakkeløsning. Perioderne 19. maj-24. juni og 23. august- 30. september: Pris: 300,- kr. i timen, ekskl. materialer. Ring og få et tilbud.

VisitOdsherred

Holtets Plads 1

4500 Nykøbing Sjælland

+45 59 91 08 88


Odsherreds Kunstmuseum

Odsherreds Kunstmuseum huser samlingen af Odsherredsmalerne og viser udstillinger, som regel med tilknytning til det firgurative og naturalistiske maleri. Indimellem viser Odsherreds Kunstmuseum eksempler på spændende nutidskunst.

Odsherreds Kunstmuseum har til huse i bygningskomplekset Hvide Hus, opført 1917 og 1940.

Odsherreds Kunstmuseum åbnede for publikum i 1991 efter nogle års foreberedelse. Initiativet til museet blev oprindeligt taget af kunsterne i Huset i Asnæs, der ønskede at støtte tilvejebringelsen af en samling kunstværker og et museum for deres ældre kolleger: Odsherredsmalerne.


Adresse: Rødhøj 11, 4550 Asnæs

Tlf.nr.: 59 43 23 53

DragsholmRevyen ApS Bente Eskesen & Ebbe Mondrup

Tangmosen 8, Bjergesø

DK-4534 Hørve

Tlf. 59 64 02 02


På Dragsholm Slot mødes fortid, nutid og fremtid, og vi tilbyder oplevelser, hvor naturen, gastronomien – og ikke mindst historien – harmonerer.

Slottet er et af Danmarks ældste, og har i mere end 800 år ligget i det smukke Odsherred. Imens har krige har raset, adelen har giftet sig i slotskirken og prominente fanger er blevet ført over slotsgården. I dag fungerer Dragsholm Slot som hotel med 34 dobbeltværelser, to anerkendte restauranter, selskabs-, kursus- og konferencevirksomhed samt kirke til bryllupper og gudstjenester. Vores stadige ambition er at byde vores gæster velkommen til en oplevelse af sammenhæng og helhed. Kunsten er at bevare og viderebringe den historiske autenticitet og områdets karakter og samtidig bringe slottet og dets kulturhistorie ind i det 21. århundredes funktionalitet og æstetik.


Dragsholm Slot

Dragsholm Allé, DK-4534 Hørve

Tlf. +45 5965 3300

Aktiviteter


Tag familien, vennerne og kollegaerne med på Kragerup Gods. Her er der altid aktiviteter at lave – både når du er til kvalitetstid og hygge eller til fart og spænding.

Vores aktiviteter spænder bredt og der er både noget til dig, der hungrer efter adrenalinsuset, og dig, der foretrækker at kunne tage dig god tid. Kragerup Gods danner derfor de perfekte rammer for alt fra hyggeture med familien, over polterabends og til teambuilding med firmaet.

Vi sætter en dyd i hele tiden at udvikle vores aktiviteter, så du får mest mulig sjov og læring ud af dem. Fokus for de fleste af vores aktiviteter er samarbejde, men vi kan også tilbyde en masse til de mere konkurrenceorienterede. I bliver guidet gennem alle aktiviteterne af vores dygtige og smilende personale, der sørger for, at I får mest muligt ud af dagen og aktiviteten.


Kragerupgaardsvej 33

4291 Ruds Vedby

+45 58 26 12 50

+45 46 48 08 78

Sagnlandet Lejre, Slangealleen 2, 4320 Lejre

Besøg Sagnlandet Lejre

Tag familien under armen og rejs tilbage til en fjern fortid. Mød stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger. Kværn mel og bag brødkiks, sejl en tur i en stenalderbåd, skyd med bue og pil og udforsk livet for længe siden.

I Sagnlandet er der højt til loftet og luft til at lege. Kast jer ud de mange aktiviteter for store og små eller fold picnictæppet ud og sæt jer til rette i solen med en medbragt madkurv. Vi kickstarter bålet, så du kan varme frokosten over gløderne – og du kan låne både grillriste, popcornpander og snobrødspinde.

Gå en tur i de historiske områder, se hvad fortidens mennesker fik til aftensmad, find ud af om uldtøjet kradser og om de gamle senge er magelige eller hårde som sten.

I kan også hilse på gederne i klappefolden, se med når vildsvinene skal fodres eller gå på jagt efter fortidens skatte i det arkæologiske vandsold. Hvem ved, måske er det en af jer, der gør månedens bedste fund?

Hesselbjerggaard Friland

Filosofien bag  vores dyrehold er enkel: vi giver vores dyr masser af plads og god tid til at vokse i et naturligt tempo.

Det gode andeliv på Hesselbjerggaard starter, når de små ællinger indlogeres i store lyse rum i vores stald.

Her er der oceaner af plads og rigelige mængder tør halm de kan gå og rode og hvile i.


Når de er 2-3 uger gamle, får de adgang til et vandbassin. (Se video her.) I løbet af få minutter er de første ællinger kravlet i bassinnet. På kort tid er alle dyr igang med at plaske og dykke hoveder og kroppe. På denne måde tilbydes vores dyr mulighed for at udøve naturlig adfærd meget tidligt i deres liv.


Når ællingerne er 4-5 uger gamle, og fjerdragten er kraftig nok til at beskytte dem mod vind og vejr, sættes de ud i vores sø.

 

De går nu ude resten af deres liv indtil de er cirka 14-16 uger gamle.

Her går tiden med at svømme, æde græs og andefoder ad libitum og snadre søvand, insekter og andre småkravl.


Den lange levetid og det frie rolige liv med maksimal udøvelse af naturlig ande-adfærd,

er forklaringen på den høje kvalitet vi i sidste ende kan tilbyde på julebordet.


Ikke mange ænder i Danmark er så heldige at blive så gamle og svømme så meget som vores...

Vi tilbyder derfor ikke bare vores kunder et tilfældigt måltid. Vi garanterer en sanseoplevelse,

hvor intens mættet smag og store stykker fast saftigt kød bliver hovedattraktionen

på et perfekt mortensaften- eller julebord.

Holbæk Go-kart Land har specialiseret sig i totalløsninger for mellemstore virksomheder og private selskaber. Virksomheden adskiller sig igennem højt serviceniveau kombineret med underholdning ved anlæggets produkter. Gokart er hovedproduktet som kombineres med paintball, lasergames, restaurant og minigolf. 

Vi er en familiedrevet virksomhed, med 25.000 årligt besøgende. En central beliggenhed på Sjælland gør det nemt for HT-området at besøge vores anlæg. 

Det er med stolthed at byde velkommen til et fantastisk familieanlæg med 1200 meter gokartbane & 3600 m2 store paintball-anlæg.

Holbæk Go-Kart Land A/S

Omfartsvejen 27, 4300 Holbæk

Telefonnr.: 59446444

Kontakt: Lokatillidsmand for område 9 + 10

Formand Sommerhus: Johnny Rundstrøm

Mobil: 29441119

Email: joru@kab-bolig.dk

Fællestillidsmand

Formand KAB klubben:Jens Christian Aanæs

Mobil: 20122682

Email: jca@kab-bolig.dk